Verscholen tussen de nabijgelegen Alpentoppen en de heuvelrug van de Jura ligt de Franstalige stad Genève in de bocht waar de Rhône het Meer van Genève verlaat. Met zijn humanitaire traditie en grootsteedse flair wordt de Europese zetel van de VN en hoofdzetel van het Rode Kruis “Hoofdstad van de Vrede” genoemd.

Het symbool van de «kleinste metropool ter wereld» is de Jet d’eau, een fontein met een 140 meter hoge straal aan de rand van het Meer van Genève. Op de rechteroever van het meer bevinden zich de meeste grote hotels en veel restaurants. Boven de linkeroever troont de oude binnenstad, het hart van Genève met het winkelcentrum. Hij wordt gedomineerd door de kathedraal St-Pierre, maar het eigenlijke centrum van de oude binnenstad is de Place du Bourg-de-Four, dat wordt beschouwd als oudste plein van de stad. Kades, wandelpaden langs het meer, ontelbare parken, drukke steegjes in de oude binnenstad en elegante winkels nodigen tot flaneren uit. Een van de best bewaard gebleven oude straten is de Grand-Rue, waar Jean-Jacques Rousseau werd geboren. De «Mouettes», een soort watertaxi, maken de overtocht van de ene naar de andere oever mogelijk, en grotere schepen nodigen tot een boottocht op het Meer van Genève uit.

Genève is de meest internationale stad van Zwitserland want hier bevindt zich de Europese zetel van de VN. Ook het Internationale Rode Kruis regelt van hier zijn humanitaire acties. Genève is naast congresoord ook centrum van cultuur en geschiedenis, van beurzen en tentoonstellingen. Het «Horloge Fleurie», horloge van bloemen in de Engelse Tuin is een wereldberoemd symbool van de Geneefse horloge-industrie.

Cultureel heeft de stad in het uiterste westen van Zwitserland veel te bieden. In het Grand Théâtre, de opera van Genève, treden internationaal bekende kunstenaars op en de meest verschillende musea, zoals het Musée international de l’horlogerie, een uurwerkmuseum met een collectie sier- en speeluurwerken, of het Internationale Museum van het Rode Kruis en de Rode Halvemaan, dat inzicht in het werk van de humanitaire organisatie geeft, nodigen tot een bezoekje uit.

Een uitstapje dat de moeite waard is, is de berg Salève die in het nabijgelegen buurland Frankrijk ligt. In minder dan vijf minuten brengt de kabelbaan de bezoeker naar 1100 m, waarvandaan men een uniek uitzicht op de stad Genève, het Meer van Genève, de Alpenketen, de Jura en de Mont Blanc heeft. Idyllisch gelegen tussen de Alpentoppen en wijngaarden legt deze UNO-hoofdstad van de vrede aan het grootste meer van Zuid-Europa.

Geneve op kaart

Genève, Zwitserland

Het weer vandaag
Sunny
Sunny
21°C
 
CITY TRIPS NAAR GENÈVE
CITY TRIPS NAAR GENÈVE

Sterke punten.

Voorgemaakte reizen.

Fantastische reizen door het prachtige landschap van Zwitserland.

3 cities & 3 cultures

Discover the diversity of Switzerland through 3 cities.

Genève, Lugano, St. Gallen

City lakes & river tour

Enjoy the Swiss Cities on the water.

Winterthur, Genève, Luzern

Cities wine trail

Get a taste of Swiss Wine whilst visiting our cities.

Lausanne, Genève, Lugano

Ontdek onze steden.