De overzichtelijke metropool van Oost-Zwitserland tussen het Bodenmeer en het Appenzellerland heeft een aantrekkelijke, verkeersvrije oude binnenstad. Typisch zijn de bont beschilderde erkers. Het stichtsgebied met kathedraal en stichtsbibliotheek is UNESCO-wereldcultuurerfgoed.

Symbool van Sankt Gallen is de barokke kathedraal met de barokke stichtsbibliotheek waar de 170.000 ten dele met de hand geschreven en meer dan duizend jaar oude documenten worden bewaard. In de bibliotheek bevindt zich de misschien wel mooiste rococozaal van Zwitserland. Het hele stichtsgebied werd in 1983 tot UNESCO-wereldcultuurerfgoed uitgeroepen.

Naam en ontstaansgeschiedenis van de stad gaan terug tot de stichting van een klooster door de Ierse rondtrekkende monnik Gallus rond het jaar 612. Al sinds 747 leefde het klooster Sankt Gallen de benedictijnenregel, die contemplatieve boekenstudie bepaalt en daarmee dus ook een bibliotheek als voorwaarde stelt. De stad ontwikkelde zich in de Middeleeuwen tot een van de belangrijkste centra van cultuur en vorming in Europa. Later kregen de borduursels uit Sankt Gallen internationaal aanzien en brachten de stad welvaart.

Sankt Gallen is universiteitsstad met de economische wetenschappen als belangrijkste richting. De geboortestad van het bekende theatergezelschap «Mummenschanz» heeft een veelzijdig cultureel aanbod met theater en musea. In de zomer lokt het romantische Jugendstil-openluchtzwembad Dreilinden-Weiher met mooi uitzicht op de stad tot zwemmen uit.

De aantrekkelijke ligging in het vierlandenpunt Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en het Vorstendom Liechtenstein maakt Sankt Gallen tot een geschikt vertrekpunt voor uitstapjes naar het Appenzellerland met Säntis en Bodenmeer. Per trein of op de fiets is het fiets- en inlineparadijs Bodenmeer met de Bodenmeerfietsroute snel te bereiken. De combinatie fiets & schip maakt aantrekkelijke, grensoverschrijdende tochten mogelijk. Voor wandelaars is de bruggenroute over 18 bruggen in de Sitterkloof bij Sankt Gallen een belevenis, men komt veel over bouw en constructie van de bruggen te weten. Een gedeelte van de Jakobsweg loopt in zes uur van Rorschach via Sankt Gallen naar Herisau.

De Voralpen-Express verbindt in 2:45 uur het Bodenmeer via Sankt Gallen met Luzern. De 149 km lange, spoortechnisch interessante vooralpentransversaal overtuigt met indrukwekkende landschappen als het Toggenburg, het Meer van Zürich of het hoogveen van Rothenturm.

Sankt Gallen op kaart

Het weer vandaag

Sankt Gallen, Zwitserland
Partly cloudy
Partly cloudy
14°C
 
TRIPS NAAR ST. GALLEN
TRIPS NAAR ST. GALLEN

Sterke punten.

Voorgemaakte reizen.

Fantastische reizen door het prachtige landschap van Zwitserland.

3 cities & 3 cultures

Discover the diversity of Switzerland through 3 cities.

Geneve, Lugano, St. Gallen

Historical Tour

Most beautiful historic old towns.

Bern, St. Gallen, Zürich

Ontdek onze steden.