De kosmopolitische stad aan het water combineert creatief stadsleven met een prachtige natuur. Talloze evenementen, een veelzijdig aanbod aan musea, een eigen foodfestival en het levendigste nachtleven van Zwitserland: Zürich is dag en nacht een bruisende stad. En wie op zoek is naar ontspanning, is in minder dan een uur in de Zwitserse bergen.

Daarom Zürich

Zürich is het economische en educatieve centrum van Zwitserland. Deze stad in het hart van Europa biedt alle voorzieningen van een kosmopolitische metropool, zonder haar natuurlijke karakter te verliezen. Zürich behoort al jaren tot de steden met de hoogste levenskwaliteit ter wereld. Het is een “boetiekstad”: je vindt hier alles wat steden te bieden hebben, maar dan klein en fijn.

Creativiteit en vernieuwing

Zürich is avant-garde: niet alleen dada, maar ook de tassen van Freitag en het wereldberoemde lettertype “Helvetica” komen uit Zürich. Voor innovatie zorgen tegenwoordig de onderzoekers van de prestigieuze hogeschool Eidgenössische Technische Hochschule (ETH) en bedrijven als Google of Disney Research. In Zürich vind je ook een van Europa’s grootste kunsthogescholen: de Zürcher Hochschule der Künste (ZHdK). Creativiteit krijgt hier dan ook alle kansen en instellingen als het Kunsthaus, Haus Konstruktiv en het Designmuseum richten er de schijnwerper op.

Culturele veelzijdigheid

Zürich was al in de vroege middeleeuwen een welvarende handelsstad. De Reformatie in 1519 zwengelde de economie verder aan en de stad werd al snel het financiële centrum van Zwitserland. Dat is nog altijd zo: de Nationale Bank is hier gevestigd en de wereldberoemde Bahnhofstrasse is ook nu nog een van de meest luxueuze winkelstraten ter wereld.

Smakelijke ontdekkingen

In Zürich eten ze niet alleen Birchermüesli en “Züri Gschnätzlets”. De inwoners zijn echte kosmopolieten en houden van verfijnde gerechten van over de hele wereld. Trends worden onmiddellijk opgepikt en creatief, genotvol en volgens de regels van de kunst verder ontwikkeld. En dat wordt beloond: het aantal sterrenrestaurants per inwoner behoort in Zürich tot de hoogste van Europa. Daarnaast zijn ook de traditionele cafés of “Beizen”, streetfoodfestivals en pop-uprestaurants in leegstaande fabrieksgebouwen populair. Op het jaarlijkse festival FOOD ZURICH kun je dat trouwens allemaal proeven.

Winter

Maar ook in de winter zul je je in en rond Zürich niet vervelen. De sportievelingen gaan er rodelen, skiën, sneeuwschoenwandelen of langlaufen in de besneeuwde winterlandschappen. Wie liever rust heeft, kan ondertussen in de hamam of spa relaxen en fijnproevers laten zich verwennen met een fondue of warme chocolademelk.

Zomer

In de zomer bruist Zürich van het leven: vrienden, collega’s en familieleden ontmoeten elkaar dan op de promenades langs het meer van Zürich, op de pleinen in de wijken, op leuke tuinterrassen of in een van de meer dan 40 zwemgelegenheden of “Badis”, zoals die hier liefdevol worden genoemd.

Zurich op kaart

Het weer vandaag

Zürich, Zwitserland
Mostly cloudy
Mostly cloudy
16°C
 
CITY TRIPS NAAR ZURICH
CITY TRIPS NAAR ZURICH

Sterke punten.

Voorgemaakte reizen.

Fantastische reizen door het prachtige landschap van Zwitserland.

Historical Tour

Three nost beautiful historic old towns of Switzerland.

Bern, St. Gallen, Zürich

Swiss Culture at its best

Discover art in our cities.

Bazel, Zürich, Lausanne

Swiss Cities gourmet tour

Culinary delight in our cities.

Lausanne, Bazel, Zürich

Ontdek onze steden.