Alle actuele informatie over de heropeningen, de specifieke openingstijden en de stand van zaken van de toeristische bedrijven vind je hier.

Het toerisme in Zwitserland vindt plaats met strikte inachtneming van de beschermingsconcepten.

In Zwitserland bestaat er een uitgebreide verplichting om maskers te dragen: in het openbaar vervoer en in alle openbare ruimten waar het niet mogelijk is om afstand te houden (ook buiten gebieden van restaurants, van winkels, in voetgangerszones, enz.)

De nationale voorschriften staan hieronder vermeld. Op kantonnaal niveau kunnen strengere maatregelen worden toegepast. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afzonderlijke bestemmingen en aanbieders.

SwissCovid App

Meer info →

TRIPS NAAR ZWITSERLAND

Opening van de grenzen

De informatie en toegangsvoorwaarden voor alle onderdanen zijn hier te vinden:

Meer informatie

Bij het binnenkomen van het land vanuit bepaalde gebieden is het verplicht zich te melden bij de kantonale autoriteiten en tien dagen in quarantaine te worden geplaatst. Het Federaal Bureau voor de Volksgezondheid (FOPH) houdt een voortdurend bijgewerkte lijst van deze gebieden bij. De betrokken personen worden geïnformeerd in de grensoverschrijdende vervoermiddelen en bij de grensovergangen.

Raadpleeg voor vertrek het geldende reisadvies voor Zwitserland bij het Nederlandse of Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Accommodatie

Voor meer informatie over de openingstijden en de hygiëne- en veiligheidsvoorschriften over een specifieke accommodatie, raadpleeg hun website of contacteer hen per e-mail of per telefoon.

De meeste hotels in Zwitserland zijn geopend op voorwaarde dat zij de geldende hygiëne- en veiligheidsvoorschriften strikt naleven.

TRIPS NAAR ZWITSERLAND

Gastronomie

Voor meer informatie over de openingstijden en de geldende hygiëne- en veiligheidsvoorschriften van specifieke horecazaken, raadpleeg hun website of contacteer hen per e-mail of per telefoon.

Restaurants en berggastronomie (restaurants, hutten, bars, cafés, enz.) zijn over het algemeen gesloten. Uitzonderingen zijn restaurants in hotels voor hotelgasten en terrassen, die open zijn onder strikte naleving van beschermingsconcepten.

Binnenshuis (hotelgasten): maskers zijn verplicht (behalve wanneer men aan tafel zit) en alleen zittend verbruik is toegestaan.
Terrassen: Er geldt een maskerplicht (behalve tijdens de consumptie) en een zitplicht.
In het algemeen moet er een afstand van 1,5 meter zijn tussen de tafels of barrières.
Er mogen maximaal vier personen aan een tafel zitten, behalve gezinnen met kinderen.
Van alle personen moeten de contactgegevens worden verzameld. De danszalen en discotheken zijn gesloten.

TRIPS NAAR ZWITSERLAND

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer rijdt volgens de normale dienstregeling met strikte inachtneming van de veiligheidsprotocollen. Het dragen van een gezichtsmasker is verplicht in het gehele openbaar vervoer (incl. treinstations, perrons, wachtruimtes etc.).

REIZEN MET DE TREIN

Bergspoorwegen

Voor meer informatie over de openingstijden en de geldende hygiëne- en veiligheidsvoorschriften van specifieke berg- en kabelbanen, raadpleeg hun website of contacteer hen per e-mail of per telefoon.

De bergspoorwegen zijn in bedrijf met strikte inachtneming van de beschermingsconcepten. De verplichting tot het dragen van maskers geldt niet alleen in de gesloten kabelbaancabines, maar ook bij openluchtliften (stoeltjesliften, sleepliften) en in alle wachtrijen.

In alle gesloten vervoermiddelen, zoals treinen, hutten en gondels, mag slechts tweederde van de zitplaatsen worden bezet. Dit geldt voor de zit- en staanplaatsen.

Zwembaden en Wellness

Voor meer informatie over de openingstijden en de geldende hygiëne- en veiligheidsvoorschriften van specifieke wellnessaanbieders, raadpleeg hun website of contacteer hen per e-mail of per telefoon.

De wellnessfaciliteiten zijn over het algemeen gesloten. Uitzonderingen zijn de faciliteiten in hotels voor hotelgasten, die open zijn onder strikte naleving van beschermingsconcepten.

Safety protocols → HotellerieSuisse

Safety protocols → Association of Indoor and Outdoor Swimming Pools (German-speaking Switzerland)

Safety protocols → Association des piscines romandes et tessinoises (French-speaking Switzerland and Ticino)

Belevenissen

Voor meer informatie over de openingstijden en de geldende hygiëne- en veiligheidsvoorschriften van specifieke musea, raadpleeg hun website of contacteer hen per e-mail of per telefoon.

Ervaringen kunnen worden uitgevoerd met strikte inachtneming van de beschermingsconcepten.

PLAN NIEUWE ERVARINGEN

Musea

Voor meer informatie over de openingstijden en de geldende hygiëne- en veiligheidsvoorschriften van specifieke musea, raadpleeg hun website of contacteer hen per e-mail of per telefoon.

Musea zijn over het algemeen open, op voorwaarde dat de beschermingsconcepten strikt worden nageleefd. Zo ook dierentuinen en botanische tuinen.

REIZEN INCLUSIEF MUSEA

Premium-panoramatreinen

Voor meer informatie over dienstregelingen en de hygiëne- en veiligheidsvoorschriften die gelden voor bepaalde premium-panoramatreinen, raadpleeg hun website of contacteer hen per e-mail of per telefoon.

De premium panoramatreinen van Zwitserland rijden volgens de gepubliceerde dienstregelingen. Het dragen van een gezichtsmasker is verplicht in het gehele openbaar vervoer (incl. treinstations, perrons, wachtruimtes etc.).

Bernina Express → (tot nader order alleen naar Campocologno in plaats van Tirano)

Evenementen

Voor meer informatie over de openingstijden en de geldende hygiëne- en veiligheidsvoorschriften van specifieke musea, raadpleeg hun website of contacteer hen per e-mail of per telefoon.

Evenementen met publiek zijn mogelijk met beperkingen.

Het maximumaantal bezoekers is beperkt tot 100 buiten (bv. voetbalwedstrijden of openluchtconcerten) en 50 binnen (bv. bioscopen, theaters of concerten). Bovendien is er een beperking tot maximaal een derde van de capaciteit van de zaal. Zitplaatsen en maskers zijn verplicht. Er moet een afstand van 1,5 meter tussen de bezoekers zijn of er moet een zitplaats worden vrijgelaten. Consumptie is verboden en pauzes zijn niet toegestaan.

Tochten door de bergen

De berggidsen werken in strikte overeenstemming met de beschermingsconcepten.

Luchtvaart maatschappijen

Voor meer informatie, raadpleeg de website van de luchtvaartmaatschappijen of contacteer hen per e-mail of per telefoon.
PLAN JE REIS INCLUSIEF VLUCHTEN

Voorgemaakte reizen.

Fantastische reizen door het prachtige landschap van Zwitserland.

Swiss Cities at the beach

The refreshing summer break.

Lausanne, Bern, Bazel

Swiss Culture at its best

Discover art in our cities.

Bazel, Zürich, Lausanne

Swiss Cities gourmet tour

Culinary delight in our cities.

Lausanne, Bazel, Zürich

Ontdek onze steden.